OtherGeneral Awareness SSC Teaching Exams Railways State Level

Get quiz for Other General Awareness + SSC Teaching Exams Railways State Level , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Karnataka has reported more than 1 lakh active cases. Four other states namely Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka, and Maharashtra have 10,000 to 1 lakh active cases. The remaining states and UTs have reported less than 10,000 active COVID-19 cases. Overall, India reported a declining trend in the weekly COVID-19 positivity rate in the week ending May 10, 2021.

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Kerala has reported more than 1 lakh active cases. Four other states namely Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka, and Maharashtra have 10,000 to 1 lakh active cases. The remaining states and UTs have reported less than 10,000 active COVID-19 cases. Overall, India reported a declining trend in the weekly COVID-19 positivity rate in the week ending May 10, 2021.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) •Dr Balram Bhargava, Director General, Indian Council of Medical Research (ICMR) said that India has reported approximately 300 cases of Delta plus variant of coronavirus so far.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: •Dr Balram Bhargava, Director General, Indian Council of Medical Research (ICMR) said that India has reported approximately 300 cases of Delta plus variant of coronavirus so far.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Ronaldo breaks all-time men’s scoring record, surpasses Ali Daie’s tally


•Portugal skipper Cristiano Ronaldo scored his 110th international goal at the World Cup qualifying match against the Republic of Ireland on September 1, 2021, and surpassed Iran legend Ali Daie’s tally by breaking the all-time men’s scoring record



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Ronaldo breaks all-time men’s scoring record, surpasses Ali Daie’s tally


•Portugal skipper Cristiano Ronaldo scored his 110th international goal at the World Cup qualifying match against the Republic of Ireland on September 1, 2021, and surpassed Iran legend Ali Daie’s tally by breaking the all-time men’s scoring record



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) The naval exercises aimed to help both navies to understand the concept of operations followed by each other and enhanced interoperability.  

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The naval exercises aimed to help both navies to understand the concept of operations followed by each other and enhanced interoperability.  

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The average dose of COVID-19 vaccine per day administered in August 2021 is 59.29 lakh. The number of districts reporting more than 100 cases on a daily basis in June 2021 has gone down from 279 districts to 42 districts.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The average dose of COVID-19 vaccine per day administered in August 2021 is 59.29 lakh. The number of districts reporting more than 100 cases on a daily basis in June 2021 has gone down from 279 districts to 42 districts.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) With this goal, Cristiano has now scored 111 international goals. The five-time Ballon d’Or winner Cristiano revealed that Sir Alex Ferguson played a significant role in roping the Portuguese striker for Manchester United.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: With this goal, Cristiano has now scored 111 international goals. The five-time Ballon d’Or winner Cristiano revealed that Sir Alex Ferguson played a significant role in roping the Portuguese striker for Manchester United.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Under Alex Ferguson, Ronaldo won three Premier League titles and the Champions League between 2003 and 2009. He scored 118 goals in 292 games during that time.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Under Alex Ferguson, Ronaldo won three Premier League titles and the Champions League between 2003 and 2009. He scored 118 goals in 292 games during that time.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Former footballer Ali Daei had scored 109 international goals during his 13-year long career. Ronaldo had earlier equaled Daei’s record of international goals during Euro 2020.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Former footballer Ali Daei had scored 109 international goals during his 13-year long career. Ronaldo had earlier equaled Daei’s record of international goals during Euro 2020.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) PM Modi to release special commemorative coin on 125th Birth Anniversary of Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada


•Prime Minister Narendra Modi on September 1, 2021, will release a special commemorative coin of Rs 125 via video conferencing on the 125th Birth Anniversary of Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: PM Modi to release special commemorative coin on 125th Birth Anniversary of Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada


•Prime Minister Narendra Modi on September 1, 2021, will release a special commemorative coin of Rs 125 via video conferencing on the 125th Birth Anniversary of Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Kerala has reported more than 1 lakh active cases. Four other states namely Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka, and Maharashtra have 10,000 to 1 lakh active cases. The remaining states and UTs have reported less than 10,000 active COVID-19 cases. Overall, India reported a declining trend in the weekly COVID-19 positivity rate in the week ending May 10, 2021.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kerala has reported more than 1 lakh active cases. Four other states namely Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka, and Maharashtra have 10,000 to 1 lakh active cases. The remaining states and UTs have reported less than 10,000 active COVID-19 cases. Overall, India reported a declining trend in the weekly COVID-19 positivity rate in the week ending May 10, 2021.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite