OtherGeneral Science Teaching Exams

Get quiz for Other General Science + Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Casparian strips are characteristics of the cells of endodermis

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) At maturity sieve tubes do not posses in nucleus

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Companion cells are parenchymatous in nature

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Complex tissue are homogeneous tissues

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Heterogeneous tissues

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Vessels are not found in Gymnosperms,Bryophytes

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Albuminous cells of Gymnosperms are equivalent to cork cambium

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Equivalent to companion cells

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Centrifugal development of xylem is found in Roots

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Stem

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Bulliform cells are found in the leaves of maize

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Passage cells are found in Ectodermis


Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Found in Endodermis

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Living cells showing mechanical function in Aerenchyma

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Collenchyma

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments