OtherGeneral Science Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for Other General Science + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The force which occurs without any physical contact between two objects is known as field force

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The force which occurs without any physical contact between two objects is known as field force

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Like poles repel or push eachother away and unlike poles attract or pull each other

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Like poles repel or push eachother away and unlike poles attract or pull each other

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Magnetic force is a field force

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Magnetic force is a field force

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) The force exerted by a charged body on another charged body is known as electrostatic force

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The force exerted by a charged body on another charged body is known as electrostatic force

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The force of attraction that exists between any two bodies everywhere in the universe

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The force of attraction that exists between any two bodies everywhere in the universe

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Gravitational force works even when the objects are not in contact

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Gravitational force works even when the objects are not in contact

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) The unit of pressure in S.I system is newton/square meters

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The unit of pressure in S.I system is newton/square meters

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) The force of attraction that exists between any two bodies everywhere in the universe

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The force of attraction that exists between any two bodies everywhere in the universe

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Static friction is the friction which comes into play when surfaces of the objects are at rest relative to each other

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Static friction is the friction which comes into play when surfaces of the objects are at rest relative to each other

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) To reduce friction between rotating shafts of machine tools we use ball bearings

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: To reduce friction between rotating shafts of machine tools we use ball bearings

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite