OtherMathematics SSC Railways State Level

Get quiz for Other Mathematics + SSC Railways State Level , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The purpose of narrative text is to entertain the readers

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) There are two generic structures of narrative text that are orientation and complitation.

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: False

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Past tense is one of the language feature of narrative text

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Orientation is about the opening paragraph where the characters of the story are introduced and the story begun

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Complication are the problems in the story solved

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: False

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) A narrative text is an imaginative story and the purpose of narrative text is to entertain the readers

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Orientation, Complication, Resolution and Coda/reorientation are the generics structure of narrative text

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) A lesson or moral value in narrative text is called coda/reorientation

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Narrative text is not using specific character (general).

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: False

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Resolution is the problem in the story is solved

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite