Pedagogy of Language DevelopmentEnglish Teaching Exams State Level Railways SSC English Speaking/Wri

Get quiz for Pedagogy of Language Development English + Teaching Exams State Level Railways SSC English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) This word in English was borrowed from which language?

Anonymous


Option- ['Arabic', 'Spanish', 'Greek', 'Chinese']

Answer: Greek

Explaination: Anonymous was borrowed from Greek . It's meaning is something or someone without a name

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) This word in English was borrowed from which language?

Loot

Option- ['Arabic', 'Sanskrit', 'Pakistani', 'Hindi']

Answer: Hindi

Explaination: The word loot was borrowed from Hindi. It's meaning is stolen goods or stolen property

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) This word in English was borrowed from which language?

Cartoon

Option- ['Italian', 'German', 'Irish', 'Japanese']

Answer: Italian

Explaination: The word cartoon was borrowed from Italian.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) This word in English was borrowed from which language?

Cookie

Option- ['American', 'Dutch', 'Tamil', 'Swedish']

Answer: Dutch

Explaination: The word cookie is taken from the language Dutch.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) This word in English was borrowed from which language?

Guru

Option- ['Chinese', 'Sanskrit', 'Hindi', 'Arabic']

Answer: Sanskrit

Explaination: The word guru is from the language sanskrit.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) This word in English was borrowed from which language?

Safari

Option- ['Urdu ', 'Spanish', 'Arabic', 'French']

Answer: Arabic

Explaination: The word safari is from the language arabic.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) This word in English was borrowed from which language?

Lemon

Option- ['Arabic', 'Greek ', 'Latin', 'Swedish']

Answer: Arabic

Explaination: The word Lemonis taken from the language arabic.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) This word in English was borrowed from which language?

Ketchup

Option- ['Espanol', 'French', 'Chinese', 'Latin']

Answer: Chinese

Explaination: Ketchup is a word from Chinese. As in the word kestiap.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) This word in English was borrowed from which language?

Karaoke

Option- ['Greek', 'German', 'Punjabi ', 'Japanese']

Answer: Japanese

Explaination: The word karaoke is a Japanese word it means empty orchestra

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) This word in English was borrowed from which language?

Cash

Option- ['Tamil ', 'Hindi', 'Urdu', 'Malayalam']

Answer: Tamil

Explaination: The word cash is taken from the word kasu in Tamil.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite