Phrases and IdiomsEnglish English Speaking/Writing SSC Railways Teaching Exams State Level

Get quiz for Phrases and Idioms English + English Speaking/Writing SSC Railways Teaching Exams State Level , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Never test the depth of water with both feet.


If you’re in water with both feet down, you risk being swept away by the currents. The message is: don’t put all your eggs in the same basket. Think twice before placing all your bets and investments on one thing.


Example: While applying to colleges, don’t limit yourself only to those with high cutoff marks. Never test the depth of the water with both feet.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Never test the depth of water with both feet.


If you’re in water with both feet down, you risk being swept away by the currents. The message is: don’t put all your eggs in the same basket. Think twice before placing all your bets and investments on one thing.


Example: While applying to colleges, don’t limit yourself only to those with high cutoff marks. Never test the depth of the water with both feet.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Never put on until tomorrow what you can do today.


Don’t delay doing something if you can do it immediately.


Example: X: I’m done with most of my assignment, but I’ll pick the remaining part on Monday. Y: Why don’t you complete it now? You’ll be more relieved and in a better state of mind. You shouldn’t put off until tomorrow what you can do today.



Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Never put off until tomorrow what you can do today.


Don’t delay doing something if you can do it immediately.


Example: X: I’m done with most of my assignment, but I’ll pick the remaining part on Monday. Y: Why don’t you complete it now? You’ll be more relieved and in a better state of mind. You shouldn’t put off until tomorrow what you can do today.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) No gain without pain.


It is necessary to suffer or work hard in order to succeed or make progress.


Example: You’ve to drastically reduce the time you spend on video games and TV if you want to get admission in a good college. No gain without pain.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: No gain without pain.


It is necessary to suffer or work hard in order to succeed or make progress.


Example: You’ve to drastically reduce the time you spend on video games and TV if you want to get admission in a good college. No gain without pain.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) One man’s junk is another man’s treasure.


What may seem to be junk to one person maybe valuable to another.


Example: I sold my 6-year-old laptop for little amount, but I’m sure the buyer will make hefty profit on it by refurbishing and selling it to someone else. One man’s junk is another man’s treasure, after all.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: One man’s junk is another man’s treasure.


What may seem to be junk to one person maybe valuable to another.


Example: I sold my 6-year-old laptop for little amount, but I’m sure the buyer will make hefty profit on it by refurbishing and selling it to someone else. One man’s junk is another man’s treasure, after all.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) One shouldn’t miss forest for the trees.


Sometimes you get so focused on small details that you may miss the larger context.


Example: The marketers got so bogged down on creating the perfect ad campaign that they didn’t realize that the medium – Facebook – they wanted to use was no longer a viable option because of its recent algorithm updates.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: One shouldn’t miss forest for the trees.


Sometimes you get so focused on small details that you may miss the larger context.


Example: The marketers got so bogged down on creating the perfect ad campaign that they didn’t realize that the medium – Facebook – they wanted to use was no longer a viable option because of its recent algorithm updates.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Once bitten twice shy.


You say this proverb when someone won’t do something a second time because they had bad experience the first time.


Example: I won’t try this drink, because last time I had a burning sensation in my throat. Once bitten twice shy, I guess.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Once bitten twice shy.


You say this proverb when someone won’t do something a second time because they had bad experience the first time.


Example: I won’t try this drink, because last time I had a burning sensation in my throat. Once bitten twice shy, I guess.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) One shouldn’t miss forest for the trees.


Sometimes you get so focused on small details that you may miss the larger context.


Example: The marketers got so bogged down on creating the perfect ad campaign that they didn’t realize that the medium – Facebook – they wanted to use was no longer a viable option because of its recent algorithm updates.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: One shouldn’t miss forest for the trees.


Sometimes you get so focused on small details that you may miss the larger context.


Example: The marketers got so bogged down on creating the perfect ad campaign that they didn’t realize that the medium – Facebook – they wanted to use was no longer a viable option because of its recent algorithm updates.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Pen is mightier than sword.


Thinking and writing have more influence on people and events than use of force.


Example: After the mass killings at the newspaper office, there is a protest which is happening in the city declaring support to the paper and proving that pen is mightier than sword.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Pen is mightier than sword.


Thinking and writing have more influence on people and events than use of force.