Phrases and IdiomsEnglish SSC Railways English Speaking/Writing

Get quiz for Phrases and Idioms English + SSC Railways English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Took to heal

A. put on the shoes

B. Put off the shoes

C.ran away

D.moved back

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C.ran away


Sentence: The student ran away as they show the principal.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Up in arms

A.help

B.pained

C.angry

D.supporting

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C.angry


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Fail to see the reason

A.failure to know

B.failure to learn

C.do not accept to judge

D.do not accept to understand

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B. Failure to learn

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Behined closed doors

A.some private task done by someone

B.act to closing the door

C.some act done privately

D.someone behind the doors


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C.some act done privately

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Neck to neck

A.be in close competition

B.contest is very high

C.competently capable

D.hold challanges by neck

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A.be in close competition

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Gordian knot

A.difficult job

B.easy job

C.big project

D.ordinary project

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A.difficult job

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Red letter day

A.busy day

B.hectic day

C.special day

D. Red day

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C.special day

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) A close shave

A.a reward

B.an accident

C.A nightmare

D.a narrow escape


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D.a narrow escape

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) An axe to grind

A.to plan to confront a person one is angry with

B.to be ready for a tough day ahead

C.to have a strong personal opinion about something for acceptance

D.to go from one end to the other with success

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C.to have a strong personal opinion about something for acceptance

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) To save ones skin

A.to protect skin using antiseptic

B.to make counter-attack

C.to protect oneself

D.to nourish someone

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C.to protect oneself

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite