Phrases and IdiomsEnglish State Level Railways SSC English Speaking/Writing Teaching Exams

Get quiz for Phrases and Idioms English + State Level Railways SSC English Speaking/Writing Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) All Thumps

(a) To give your best

(b) Awkward and clumsy especially with one’s hands

(c) To examine thoroughly

(d) To stop some activity, to stop working and go home.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Be in the swim

(a) To keep oneself informed and up-to-date.

(b) To refuse to do what someone else wants.

(c) To pursue a line of thought or course of action that is misguided.

(d) Someone who is completely crazy.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Feather brained

(a) To show that you do not support something.

(b) Silly or often forgetting things

(c) To be over excited

(d) To take a balanced diet.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Hear it on grapevine

(a) To hear stories regularly

(b) To listen news carefully.

(c) To hear rumors about something or someone.

(d) To continue to listen songs.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Between the cup and the lips.

(a) On the point of achievement

(b) By any means

(c) Straight talks

(d) To take on a task that is way too big.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) . Bend over backwards

(a) To choose between two alternative choices.

(b) In anxiety

(c) Do whatever it takes to help, willing to do anything.

(d) To bend one’s body the way one wants.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Can’t cut the mustard.

(a) Someone who is not adequate enough to compete or participate.

(b) Angry about something that occurred in the past.

(c) Someone who is not able to walk properly.

(d) Someone who doesn’t believe in God.y

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Gall and wormwood

(a) Source of irritation

(b) To be ready

(c) To gamble everything you have

(d) Very intimate friends

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Mumbo Jumbo

(a) To keep quiet

(b) Nonsense or meaningless speech.

(c) To participate in a competition.

(d) Here and there

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Get your walking papers

(a) Compromise

(b) Get fired from the job

(c) To be received gracefully

(d) To sign on papers

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite