PhysicalGeneral Knowledge SSC

Get quiz for Physical General Knowledge + SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Hippos milk is pink in colour

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Hippos milk is pink colour

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Leeches have 30 brains

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: False

Leeches have 32 brains

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Corals and jellyfish has no brains

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Corals and jellyfish has no brains

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Octopus has 9 brains and 3hearts

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Octopus has 9 brains and 3hearts

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Anopheles mosquito spread maleria

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Anopheles mosquito spread maleria

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Nitrogen gas is filled in electric bulb

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Nitrogen gas is filled in electric bulb

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Filament of electric bulb is made up of tungsten

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Tungsten is use to make filament in electric bulb

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Nitric oxide is called as laughing gas

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: False

Nitrous oxide was called as laughing gas

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Nucleus was called as the brain of the cel

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Nucleus was called as the brain of the cell

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Methane is mainly found in gobar gas

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Methane is mainly found in gabar gas

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments