Sentence RearrangementEnglish SSC

Get quiz for Sentence Rearrangement English + SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Obviously he isn't cut up to be a good teacher.

(a) cut out

(b) cut in

(c) cut for

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Power got with money is the most craved for today.

(a) sought after

(b) wished for

(c) welcomed for

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) The brown shirt wants washing.

(a) has to wash

(b) is in need of a wash

(c) requries a wash

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) You are asked to copy this letter word by word.

(a) word for word

(b) word with word

(c) word to word

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The weak man is a slave to his sensuous pleasures.

(a) sensory

(b) sensual

(c) secondary

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The weak man is a slave to his sensuous pleasures.

(a) sensory

(b) sensual

(c) secondary

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) He denied that he had not forged my signature

(a) would not forge (b) had forged

(c) did not forge

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) If I had played well, I would have won the match.

(a) I played well

(b) I play well

(c) I am playing well (d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Since the records are missing the possibility of paying more

than one compensation for the same piece of land cannot be

ruled aside.

(a) out

(b) off

(c) away

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) A callous system generates nothing but a misanthrope.

(a) develops

(b) induces

(c) produces

(d) No improvement

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





17 views0 comments