Simple interest and Compound InterestMathematics SSC Railways State Level Teaching Exams

Get quiz for Simple interest and Compound Interest Mathematics + SSC Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: None

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: P =3000₹

SI = 1080₹

R =12%

SI = prt/100 find the t

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: None

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: None

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: None

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: None

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: A1= ₹880

A2 = ₹920

t1 = 2 yr

t2 = 3 yr

Interest for 1 yr = 920₹-880₹=40₹

Interest for 2 yr=80₹

Hence principle = 880₹-80₹=800₹

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: None

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: None

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: None

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite