State's capital Gk सामान्य ज्ञान Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill

Get quiz for State's capital Gk सामान्य ज्ञान + Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.

Question1) राजस्थान की राजधानी ?


(A) चित्तौड़गढ़


(B) भरतपुर


(C) जोधपुर


(D) जयपुर


D

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question2) सिक्किम की राजधानी ?


(A) गंगटोक


(B) मंगन


(C) गेजिंग


(D) इनमें से कोई नहीं



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question3) राजस्थान की राजधानी ?


(A) चित्तौड़गढ़


(B) भरतपुर


(C) जोधपुर

D

(D) जयपुर



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question4) उत्तर प्रदेश की राजधानी ?


(A) मेरठ

B

(B) लखनऊ


(C) आगरा


(D) कानपुर



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question5) राजस्थान की राजधानी ?


(A) चित्तौड़गढ़


(B) भरतपुर


(C) जोधपुर


(D) जयपुर



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question6) पश्चिम बंगाल की राजधानी ?


(A) कोलकाता


(B) दार्जिलिंग


(C) हावड़ा


(D) इनमें से कोई नहीं



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question7) तमिलनाडू की राजधानी ?


(A) कोयम्बतूर


(B) तिरूनेलवेली


(C) त्रिचि


(D) चेन्नई


D

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question8) तमिलनाडू की राजधानी ?


(A) कोयम्बतूर


(B) तिरूनेलवेली


(C) त्रिचि


(D) चेन्नई


D

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question9) सिक्किम की राजधानी ?


(A) गंगटोक


(B) मंगन


(C) गेजिंग


(D) इनमें से कोई नहीं


A

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite

Question10) राजस्थान की राजधानी ?


(A) चित्तौड़गढ़


(B) भरतपुर


(C) जोधपुर

D

(D) जयपुर



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D