Synonyms-AntonymsEnglish Railways Teaching Exams State Level SSC English Speaking/Writing

Get quiz for Synonyms-Antonyms English + Railways Teaching Exams State Level SSC English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Desperation


a) Fascination


b) Hopelessness


c) Depression


d) Jubilation

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Defect


a) Shortcoming


b) Delicate


c) Loss


d) Harm

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Jealous


a) Regretful


b) Remorse


c) Envious


d) Unhappy

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Crude


a) Rude


b) Savage


c) Unrefined


d) Cruel

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) RESTITUTE


a) repair


b) help


c) revenge


d) avenge



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) CALUMNIATE


a) dealy


b) approve


c) aarn


d) slander

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) FATIGUE


a) drowsiness


b) weariness


c) tension


d) sweating

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) NEMESIS


a) reward


b) punishment


c) adventure


d) victory

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) OBNOXIOUS


a) visible


b) dreamy


c) offensive


d) daring

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Creditable


a) Able to repay a loan


b) Fit to be believed


c) Able to lend money


d) Bringing praise

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite