Synonyms-AntonymsEnglish Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for Synonyms-Antonyms English + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The synonym for envisage will be

Option- ['Intelligence ', 'Conceive ', 'Recede', 'Acquire ']

Answer: Conceive

Explaination: Some common synonyms of conceive are envisage, envision, fancy, imagine, realize, and think. While all these words mean "to form an idea of," conceive suggests the forming and bringing forth and usually developing of an idea, plan, or design.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) The best antonym for facile will be?

Option- ['Easy', 'Moderate', 'Arduous ', 'Ambitious']

Answer: Arduous

Explaination: "Antonym"means opposite of another word, the best suited Antonym for facile will be Arduous, which means full of difficulties.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Which among the following will be the Synonym of "Offset"?

Option- ['Ending ', 'Help', 'Perilous ', 'Compensate']

Answer: Compensate

Explaination: "Offset" simply means to make the effect of something less strong or noticeable, so the Synonym would be "compensate" which simply means to make up for some defect or weakness.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) The Synonym for the term "Invade" would be

Option- ['Capture', 'Recede', 'Peace', 'War']

Answer: Capture

Explaination:

Invade means to enter a country with an army in order to attack and take control of it, Similarly, "Capture" means to take control pf something.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The Antonym for the word "Compliance" will be

Option- ['Repeat', 'Defiance ', 'Oblige', 'Obedience ']

Answer: Defiance

Explaination: Defiance means open refusal to obey somebody or something.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The Antonym for the Word "Reitrate" will be

Option- ['Conceal', 'Modesty', 'Refusal', 'Repeate']

Answer: Conceal

Explaination: The antonym will be conceal which means not allow to be seen;hide.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) The best antonym for precarious would be

Option- ['Fixed ', 'Secure', 'Surity', 'Division ']

Answer: Secure

Explaination: Secure simply means not likely to be lost; safe. This will be the best suited Antonym for precarious.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Antonym for regressive will bepro

Option- ['Progressive ', 'Eminent', 'Precise', 'Explained ']

Answer: Progressive

Explaination: Regressive means becoming or making something less advanced, so the Antonym(opposite)would be progressive, which means happening or developing steadily.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Synonym of leverage would be

Option- ['Weakness', 'Advantage', 'Inferior ', 'Supreme']

Answer: Advantage

Explaination: Leverage simply means "to take benefit of" and here the synonym simply would be Advantage which means helps you or that will bring you a good result.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The synonym for Lucid would be

Option- ['Comprehensible ', 'Unclear', 'Complex', 'Easily explainable ']

Answer: Comprehensible

Explaination: Lucid means explained clearly, or easy to understand. Similarly, Comprehensible means include everything or detailed.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite