TrianglesMathematics SSC

Get quiz for Triangles Mathematics + SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Sum of all internal angles of triangle is 180°

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) The largest angle of right angled triangle is always 90°

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Scalene triangle is a triangle that has two sides equal.

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Scalene triangle is a triangle that has all sides unequal.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) According to angles there are three types of triangles.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Based on angles there are 3 types of triangles - Right angled triangle, Obtuse angled triangle and acute angled triangle.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) An isosceles triangle has two sides equal.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) In isosceles triangle two angles opposite to the equal sides are congruent to each other.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Equilateral triangle has all angles equal to 60°

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) There are five types of triangles according to the sides and angles.

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination:

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) The sum of the length of any two sides of triangle is greater than the length of the third side.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Area of a triangle=b×h

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Area of a triangle=1/2×b×h

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments