True false General Knowledge Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking

Get quiz for True false General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Jake brakes


When the accelerator is released, the forward momentum of the apparatus causes the crankshaft to continue to turn. This causes the cylinders to compress the exhaust in the cylinders. 



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Jake brakes


When the accelerator is released, the forward momentum of the apparatus causes the crankshaft to continue to turn. This causes the cylinders to compress the exhaust in the cylinders. 



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) The jake brake system causes the exhaust valves in the cylinders to open, releasing the compressed air trapped in the cylinders, and slowing the vehicle

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The jake brake system causes the exhaust valves in the cylinders to open, releasing the compressed air trapped in the cylinders, and slowing the vehicle

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3)  the jake brake continues to operate at a complete stop, shut down the apparatus.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:  the jake brake continues to operate at a complete stop, shut down the apparatus.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Retarders


Frictionless braking system, when the accelerator is released it energizes coils of alternating polarities in order to create an electromagnetic field.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Retarders


Frictionless braking system, when the accelerator is released it energizes coils of alternating polarities in order to create an electromagnetic field.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Pneumatic system


Air brakes

Road to Pump gear



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Pneumatic system


Air brakes

Road to Pump gear



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) 1st in at structure fires


Bypass the residence

Allow the officer to see 3 sides of the structure

Allow the Ladder to take the address



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 1st in at structure fires


Bypass the residence

Allow the officer to see 3 sides of the structure

Allow the Ladder to take the address



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) High idle


Unless pumping or operating the generator, the high idle should always be on to prevent Wet Stacking



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: High idle


Unless pumping or operating the generator, the high idle should always be on to prevent Wet Stacking



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Engine temperature


217 maximum



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Engine temperature


217 maximum



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Engine temp

215 by HFD standards

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 215 by HFD standards

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Air brake Cut-in pressure


95psi



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Air brake Cut-in pressure


95psi



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite