True false General Knowledge Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking

Get quiz for True false General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Oil


Check cold

If hot waiting 20mins

Normal pressure 20psi-80psi




Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Oil


Check cold

If hot waiting 20mins

Normal pressure 20psi-80psi




To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Transmission


Checked while engine is running

Should be Red



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Transmission


Checked while engine is running

Should be Red



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Normal operating ranges 160F-220F

Temperature must be at a minimum 160F

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Normal operating ranges 160F-220F

Temperature must be at a minimum 160F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Coolant


Check through the site glass or wait for it to cool down then open the cap.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Coolant


Check through the site glass or wait for it to cool down then open the cap.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Coolant should be Green

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Coolant should be Green

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Check batteries


Smell of Sulphur or rotten eggs means its time to replace a battery



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Check batteries


Smell of Sulphur or rotten eggs means its time to replace a battery



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Air brakes automatically engage


Below 45psi



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Air brakes automatically engage


Below 45psi



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Air brake alarm should alert


Drops to 70psi



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Air brake alarm should alert


Drops to 70psi



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Air brakes normal operating range


110psi -120psi



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Air brakes normal operating range


110psi -120psi



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Air brakes pressure governor


open at 120psi



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Air brakes pressure governor


open at 120psi



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite