True false General Knowledge Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking

Get quiz for True false General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) motion is a change in


Position



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: motion is a change in


Position



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) formula for speed is


speed=distance/time



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: formula for speed is


speed=distance/time



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) acceleration is rate of change of


velocity



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: acceleration is rate of change of


velocity



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) the equation to find acceleration is


v1-v2/t



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: the equation to find acceleration is


v1-v2/t



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) si unit for momentum


kg m/s



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: si unit for momentum


kg m/s



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) the acceleration due to gravity is


g/ms



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: the acceleration due to gravity is


g/ms



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) si unit for energy is


Joules



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: si unit for energy is


Joules



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) work occurs when an object is


moving



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: work occurs when an object is


moving



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) which is a better insulator air of metal


air



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: which is a better insulator air of metal


air



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) si unit for resistance is


Ohm




Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: si unit for resistance is


Ohm




To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite