UN and Other important World OrganizationsGeneral Knowledge Teaching Exams

Get quiz for UN and Other important World Organizations General Knowledge + Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The headquarters of World Intellectual Property Organization (WIPO) is located in

(A) Paris

(B) Madrid

(C) New York

(D) Geneva

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Which one of the following is not related to disarmament?

(A) SALT

(B) NPT

(C) CTBT

(D) NATO

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Which of the following describe correctly the Group of Seven Countries (G-7)?

(A) They are developing countries

(B) They are industrialized countries

(C) They are holding Atomic Bomb technology

(D) They are the countries who can launch their own satellites

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Which of the following countries is not a member of SAARC?

(A) Nepal

(B) Bangladesh

(C) Afghanistan

(D) Myanmar

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Which of the following is the headquarters of World Trade Organization (WTO)?

(A) New York

(B) Geneva

(C) Madrid

(D) Paris

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The international township built near Pondicherry in India in coloration with UNESCO is called

(A) Elba ville

(B) Auroville

(C) Gayaville

(D) Broadway

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) The non-permanent members of the Security Council of the UN elected by the General Assembly for two years term at present include (2-year term which begins on the January 1, 2011)


(A) Japan, India, Hungary, Venezuela

(B) Morocco, Cape, Verde, Belgium, Russia

(C) Zimbabwe, Venezuela, India, France

(D) Colombia, Germany, India, Portugal, South Africa

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) The headquarters of International Atomic Energy Agency is located in

(A) Vienna

(B) London

(C) Geneva

(D) Washington

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) First Indian to make a speech in Hindi before the UN General Assembly is

(A) Moraji Desai

(B) A.B. Vajpayee

(C) Lal Bahadur Shastri

(D) Lal Krishna Advani

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The number of principal organs of UNO is

(A) 3

(B) 4

(C) 5

(D) 6

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





Recent Posts

See All